A legjobb szűrők is lehetnek még jobbak, megújultak a BLS szűrőbetétek!

A legjobb szűrők is lehetnek még jobbak, megújultak a BLS szűrőbetétek!

2018 márciusában látogattuk meg a BLS szűrőbetét gyárát Barcelona mellett és már akkor adtunk néhány fejlesztési javaslatot, amiből ebben az évben meg is valósult egy fontos fejlesztés.

Hosszú ideig kerestük, hogy melyik gyártónak van a legjobb ár/érték arányú szabványos szűrőbetét választéka és végül 2015-ben találtuk meg a nagy megújuláson átesett tradícionális Olasz gyártó ráncfelvarrott kínálatát.

A BLS a legnagyobb légzésvédő gyártó Olaszországban, akik főként teljesálarccal és szűrőbetétekkel, ezen kívül FFP maszkokkal látják el a NESLER Kft.-t.

Na de vissza a témánkhoz.. Mit újítottak? Több javaslatot is tettünk a gyárban: Legyen kisebb a magassága a P3 szűrőnek, legyen belőle kisebb kapacitású verzió "R" jelölés nélkül (pl. biológiai védelemre) ezt sajnos nem valósították meg, pedig nem lett volna rossz, ha most a vírus elleni védekezésben nem a drága és nehezebb részecskeszűrőt dobáljuk el, hanem egy olcsóbb és könnyebb verziót, na mindegy így is megsokszorozták a bevételüket... Továbbá kértük, hogy legyen PAPR-el használható szűrőjük is, ebben sem történt még előrelépés.

Ide tartozik egy kép, hogy mindenki értse mire gondolok, milyen nagy különbség lehet méretben:

bls factory

Mitől lesz jó egy szűrőbetét?

A szűrési kapacitásuk természetesen hasonló, mert a szabványok követelményeit kielégítik, de ott van például a súly, az ellenállóság, az ár és a dizájn, stb..

A BLS szűrői a legkorszerűbbnek számító ABS műanyagból készülnek, amiből vékony falvastagsággal is erős és tartós szűrőbetét házat tudnak elérni. Nem rideg anyag, nem reped el.

Minőségi aktívszén és szűrőpapír. A szűrőpapír hálós megerősítése miatt nedvesség hatására sem roskad össze a szűrőszerkezet. Jobban megtartja a szennyező részecskéket is.

Karcsúsított kialakítása miatt kevésbé "lóg bele" a látótérbe, kevésbé zavarja az álarcból való kilátást.

A gázszűrők visszazárhatók a műanyag dugók segítségével.

Gazdaságos csomagolásúak, 4db/doboz, 16db/karton, de természetesen 1 darab is vásárolható belőle, mert külön vannak légmentesen lezárt tasakokban.

megújult szűrőink

Miben is újultak meg a szűrőbetétek?

 1. Dizájn: A szűrők bemeneti oldala új burkolatot kapott, ami tulajdonképpen BLS logójának egy része, ötletes és megnyerő.
 2. Új zárócsík, szép zöld és minőségi matrica (inkább csak dizájn ez is, a régivel sem volt probléma)
 3. A legfontosabb változás a P3 verziónál volt, részben megcsinálták amit kértünk, sokkal kisebb és könnyebb lett a szűrőbetét.
 4. Emiatt a csomagolási egységet is megváltoztatták, 4db helyett már 6db fér egy dobozba és 16 helyett 24db egy kartonba.

NEW BLS401

A BLS kínálatunk, amikből hatalmas raktárkészlettel rendelkezünk:

 • BLS 401 P3 részecskeszűrő
 • BLS 411 A2 gázszűrő
 • BLS 412 AX gázszűrő
 • BLS 413 K2 gázszűrő
 • BLS 414 ABE2 gázszűrő
 • BLS 415 ABEK2 gázszűrő
 • BLS 421 A2P3 kombinált szűrő
 • BLS 422 AXP3 NR kombinált szűrő
 • BLS 423 ABE2P3 kombinált szűrő
 • BLS 425 ABEK2P3 kombinált szűrő

Ezzel a 10 féle szűrőnkkel az igények 95%-át le tudjuk fedni.

Fontos információ: Amit sokan nem szoktak elsőre (sokan másodikra sem) megérteni:

A gyártók a szűrőbetét jelölésnél rövidítéseket használhatnak, pl: ABEK2P3 = A2B2E2K2P3

vagy ABE2P3 = A2B2E2P3

Szűrőbetét kiválasztással kapcsolatban keressenek minket elérhetőségeinken.

További hírek