Tovább bővült a WatchGas termékcsalád, itt a QGM IR és QGM CAT 4 gázos detektor!

Tovább bővült a WatchGas termékcsalád, itt a QGM IR és QGM CAT 4 gázos detektor!

Szokásos nehéz hétfőnk volt, de megfűszerezte napunkat a DHL futár: Megérkezett az 1. szállítmányunk a várva-várt WatchGas QGM IR és QGM CAT gázérzékelőkből.

Miért a jelenlegi legjobb készülék a QGM?

Mert kapható belőle a hagyományos katalitikus éghető gáz szenzorral szerelt változat, ami a legolcsóbb a piacon, de a legnagyobb előnye, hogy az IR verzió a legkorszerűbb infrás elven működő éghető gáz szenzorral van szerelve, ami ellentétben a hagyományos éghető gáz (LEL) szenzorokkal nem érzékeny a "szenzormérgezésre" és nem érzékeny a túl magas gázkoncentrációkra sem. Oxigén hiány esetén is jelzi a robbanásveszélyes gázokat. De ha valakit ez az előny nem győzött volna meg, akkor még annyit elárulok a szenzor energiafogyasztásával kapcsolatban, hogy kicsi. Annyira kicsi, hogy a szokásos napi töltés helyett, elegendő 1-2 havonta feltöltenünk a készülékünket!!! (Jó lenne ilyen iPhone, ugye?)

Ezen kívül a katalitikus (pellisztor) szenzoroknak van még 1 hátrányos tulajdonsága, a kis fémhuzal (ami fűti) egy szerencsétlen ütés/leejtés hatására hajlamos eltörni és ez a LEL szenzor pályafutásának végét jelenti. Na az INFRÁS bírja a gyűrődést, előbb törik darabokra a készülékünk, mint hogy a szenzor károsodjon.

Érdekel valakit az IR szenzor élettartama?
Igen, 7-10 év!!!

Vajon van valami hátránya is a QGM IR verziónak?
Az ára természetesen magasabb, kb nettó 50.000 Forinttal kell érte többet fizetni, de hosszabb az élettartama, kevésbé érzékeny és vajon a Józsi el szokta felejteni feltölteni a jelenlegi gázdetektort? Kellemetlen, ha műszakkezdéskor derül ki, hogy az akku kb. fél órát fog még bírni...

Komolyra fordítva a szót, van még egy hátrány: Az infrás elven működő szenzorok nem képesek detektálni a hidrogént és az acetilént. Ha ezek közül valamelyik előfordul a munkavégzés helyén, akkor nem ússzuk meg a hagyományos katalitikus (CAT) szenzoros WatchGas QGM CAT használatát.

További információért keresse a Nesler Kft.-t.

u.i.: A képen látható legkisebb detektor egy QGM USB pendrive, ebből azok a vásárlók kapnak, akik nagyobb mennyiségű QGM készüléket vásárolnak :)

WatchGas

További hírek