Új automata kalibráló- és bumpteszt állomásaink érkeztek

Új automata kalibráló- és bumpteszt állomásaink érkeztek

A várakozásainkat felülmúlta az új WatchGas QGM MonoDock automata kalibráló- és bumpteszt állomás, ami egyszerűen hordozható, nem igényel elektromos hálózatot és a készülékek szoftverét is automatikusan tudja frissíteni! Kétségtelenül a legjobb ár/érték arányú ilyen eszköz a QGM 4 gázos műszerekkel együtt.

2019 nyarán kezdük el forgalmazni a WatchGas QGM gázérzékelőket és már akkor felmerült az igény az automata kalibráló állomásra, nem kellett sokat várni, jött a QuadDock, amivel egyszerre akár 4 darab QGM készüléket is lehet bumptesztelni vagy kalibrálni. Ezt főként olyan cégek vásárolják, akiknek több, mint 10 darab készüléke van. Viszont a kisebb felhasználóknak, akár 2-3 QGM esetén bőven elég a kisebb MonoDock. (kb. nettó 200ezer forinttal olcsóbb is)

A használata a legegyszerűbb és a beüzemelése a leggyorsabb. (az összes gyártót megvizsgáltuk)

Terepen is egyszerűen használható, mert nem kell konnektorba dugni, az akkumulátora kb. 1000 tesztre elegendő. Praktikus kis bőrönd, amihez csak a kalibráló gázpalackra és a reduktorra van szükség.

A jegyzőkönyvek az SD kártyán és a készülékeken is tárolódnak. De nem akarok minden részletet megosztani ebben a cikkben, a webáruházunkban állandóan frissül a termékoldal, ahol igyekszünk videókat is megosztani:

https://www.nesler.hu/watchgas-monodock-automata-kalibralo-es-bumpteszt-allomas-qgm-keszulekekhez-t122053

És IGEN, a címben többesszámban írtam a kalibráló állomásokat, tehát van egy másik modellünk is, az Industrial Scientific terméke a VentisPro készülékek kalibrálására való V-Cal állomás.

Ugyanaz a célja, mint a MonoDock-nak és a funkciókban sincs sok különbség. Ehhez lehet vásárolni nyomtatót, ami automatikusan kinyomtatja a jegyzőkönyveket.

Ami a VentisPro gázérzékelő előnye, az a hátrányát okozza a kalibráló állomásnak: Mivel a VentisPro detektor felszerelhető egzotikus szenzorokkal is (NH3, PH3, Cl2, SO2, NO2, HCN) így ezeket a szenzorokat nem fogja tudni kalibrálni az állomás, mert csak 1 kalibráló palackot kezel és abban általában O2, CH4, CO, H2S és esetleg CO2 van. A hagyományos 4 gázos VentisPro-hoz viszont tökéletes.

 

További hírek