Webáruházunkban új vegyszerálló kesztyűt mutatunk be

Webáruházunkban új vegyszerálló kesztyűt mutatunk be

Az EN 374 szabvány módosítása után a vegyszerálló kesztyűk gyártóinak nem kevés munkájuk volt az új jelölések és tesztelési eljárások miatt.

A SHOWA cég mindig is élen járt a fejlesztésben ezért most teljesen új vegyszerálló kesztyűket is terveztek, amik közül a NESLER Kft. választása a CS711 nevűre esett. 2021.06.25-től megvásárolható webáruházunkban.


"Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség szerint 2015-ben a becslések szerint a foglalkozási megbetegedések 20-30%-a bőrbetegség volt. A bőrterület leggyakoribb oka a munkaterületen a vegyi anyagoknak való kitettség. A bőrt illetően a legfontosabb kémiai veszélyek a savas égési sérülések, a lúgos égések, a foszfor égések és az egyéb kémiai sérülések.
 
Az Európai Unió 2016-ban megváltoztatta a vegyszerálló védőkesztyűkre vonatkozó követelményeket. Az új norma, az EN ISO 374-1:2016, a korábbi EN 374-1:2003 helyébe lép, hogy jelentős változásokat vezessen be a vegyi védőkesztyűk gyártásában.

Az EN ISO 374-1:2016 norma 12-ről 18-ra növeli a vizsgált vegyi anyagok számát. Az új szabvány szerint a kesztyűket három kategóriába kell sorolni, A - B - C. Ezenkívül a mikroorganizmusok általi behatolás elleni védelmet ma vírusok, baktériumok és gombák elleni védelemként határozzák meg. Ezenkívül minden egyes kémiai vizsgálatot az alábbi táblázat betűjével kell megjelölni.

A típus: Kémiai védelem áttörési idő >30 perc a szabványban felsorolt ​​18 vegyi anyag közül legalább 6 esetében
B típus: Vegyi védelem áttörési idő >30 perc a szabványban felsorolt ​​18 vegyi anyag közül legalább 3 esetében.
C típus: Vegyi anyagok védelme >10 perc áttörési idővel a szabványban felsorolt ​​18 vegyi anyag közül legalább egynél.

Sokan úgy gondolják, hogy az A kategóriájú kesztyű a legjobb, de ez a kesztyű végső használatától függ. Annak érdekében, hogy az ipar és a szakemberek megválasszák a megfelelő vegyszerálló védőkesztyűt, a SHOWA 2001 óta megkezdte a vegyi anyagok tesztelését vegyi kesztyűgyártásában. A ChemRest.com az egyik legátfogóbb online vegyszerállósági táblázat, ahol a dolgozók vagy a biztonsági vezetők ellenőrizhetik, hogy védenek-e kesztyűik vegyi anyagokkal szemben, amelyekkel dolgoznak. Az oldal sajnos magyar nyelven nem elérhető."

A következő táblázat azért fontos, mert ezeket a betűket rötön látjuk a kesztyűn és az értelmezése is nagyon egyszerű, ha pl. L betű is van a szabvány piktogram alatt, akkor az adott kesztyű minimum 30 percig ellenáll a 96%-os kénsavnak. Természetsen 2 kesztyű összehasonlítását érdemes a ChemRest oldalon végezni, mert az egyik pl. "csak" 35 percet bírt, a másik pedig több, mint 480 percet...

Kód Vegyszer CAS szám Besorolás
A  Metanol  67-56-1 Elsőrendű alkohol
B  Aceton 67-64-1 Keton
C  Acetonitril  75-05-8  Nitril kompozit
D  Metilén-diklorid  75-09-2  Klórozott szénhidrogén
E  Szén-diszulfid  75-15-0 Ként tartalmazó szerves vegyület
F  Toluol 108-88-3  Aromás szénhidrogén
G  Dietilamin  109-89-7  Amin
H  Tetrahidrofurán 109-99-9 Heterociklusos étervegyület
I  Etilacetát  141-78-6 Észter
J  n-heptán 142-82-5 Telített szénhidrogén
K  40% nátrium-hidroxid  1310-73-2  Szervetlen lúg
L  96% kénsav  7664-93-9 Szervetlen ásványi sav
M  65% salétromsav  7697-37-2 Szervetlen ásványi sav, oxidálódó
N  99% ecetsav  64-19-7 Szerves sav
O  25% ammónia  1336-21-6 Szerves lúg
P  30%hidrogén-peroxid 7722-84-1 Peroxid
S  40% fluorsav 7664-39-3 Szervetlen ásványi sav
T  37% formaldehid  50-00-0  Aldehid

 

Világszerte több ezer felhasználó és vásárló használja a ChemRest.com-ot az ipar legátfogóbb vegyszerekkel szemben ellenálló kesztyű-útmutatójaként, hogy gyorsan megtalálja a megfelelő kesztyűt vegyi alkalmazásához. A SHOWA vegyi kesztyűinek teljes gyártása megfelel az új EN ISO 374-1:2016 szabványnak, és több mint 100 vegyszert tesztel.

A ChemRest.com lehetőséget kínál több mint 60 stílus és több mint 100 különböző kesztyű összehasonlítására. Ezért lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláljon egy adott vegyi anyagot a kémiai név vagy a CAS-szám kiválasztásával a keresés megkezdéséhez. Akár masszív, akár időszakos kémiai expozícióval foglalkozik, a ChemRest megfelelő ajánlást fog adni, amely megfelel a munkakörnyezet igényeinek. Kesztyű részletek, például méret, szín, anyag / polimer, a fogás textúrája, hossza, ügyessége és bélése is elérhető. Specifikus vegyi anyagok és expozíciós követelmények is választhatók.

Vegyi laboratórium egyedi kémiai vizsgálatokhoz

A megfelelő kesztyű kiválasztásához sok összetevőt meg kell határozni. Milyen vegyi anyagoknak vannak kitéve a dolgozók? Mi az expozíciós szint? Hosszabb távú vagy korlátozott az expozíciós szint? Vegyszerálló kesztyűinek is védenie kell a kopás, vágás, szakadás és szúrás veszélye ellen? A permeációs idők ellenőrzése szintén figyelembe veendő tényező, amelyet gyakran biztosítanak és rangsorolnak a kesztyű anyagának legmagasabb és legalacsonyabb szintje között. Ezek az információk kritikusak a megfelelő termék kiválasztásához. Éppen ezért a biztonsági vezetőknek, az ügyfeleknek és az iparágaknak szakértőre van szükségük, aki tanácsot ad a vegyszerálló védőkesztyűvel kapcsolatban, mert gyakran csak az A-B-C kategóriák ellenőrzése nem elegendő.

A SHOWA tulajdonában van egy vegyi laboratórium, amely segíti az iparágakat abban, hogy vegyszerálló kesztyűket vegyi anyagokra teszteljenek. Négy laboratóriumi szakértővel, akik minden nap dolgoznak az egyes kesztyűk biztonságának és magas minőségének biztosításában, hogy védjenek a megfelelő vegyszerek ellen, az ipar és a biztonsági vezetők ingyenes tesztet kérhetnek alkalmazottaik számára a kesztyűk kiválasztásához a védelem maximalizálása érdekében.

E funkciók aktiválásához az ügyfelek laboratóriumi vizsgálatot kérhetnek a www.chemrest.com oldalon, vagy ingyenes próbaverziót a www.showagroup.eu oldalon. Ellenőrizze az alábbiakban a SHOWA legjobb vegyszerálló kesztyűit.

 

További hírek