Szenzor trendek: ólommentes oxigénszenzorok

Szenzor trendek: ólommentes oxigénszenzorok

A technológiai fejlődés a gázérzékelők piacát is folyamatosan alakítja és ezek a változások végre környezetvédelmi célokat is szolgálnak: bemutatjuk az ólommentes (lead-free) oxigén szenzorokat, amik már kérhetők az új WatchGas és Ventis modelljeinkbe.

Az ivóvízben a leggyakrabban előforduló nehézfém az ólom, ami az emberi szervezetben sok év alatt felhalmozódva egészségi károsodásokhoz vezethet. Természetes, hogy az ólomkibocsátást szeretnénk csökkenteni. De miköze ehhez a gázérzékelőknek? Egy oxigén szenzor kb. akkora, mint az ujjhegyünk, ez nem nagy dolog... Ha az összfelhasználást nézzük ez mégis tetemes mennyiség, mert ez a legrövidebb élettartamú szenzor (2-3 év) és a leggyakoribb is. Ugyanezt a szenzort használják a hordozható készülékekben és a telepítettekben is. (Csak magyarországon több nagy cégnél százasával cserélnek ilyeneket évente.)

A lényeg, hogy a technológiai fejlődés lehetővé tette, hogy ezeket a korszerűtlen szenzorokat egy modernebb és környezetbarátabb ólommentes oxigén szenzorral helyettesítsük és itt még nincs vége!

Ezek az új szenzorok jobb stabilitással rendelkeznek és az élettartamuk a duplája a hagyományoshoz képest. A 2-3 év helyett kb. 5 év élettartamot kapunk.

Az árkülönbség a WatchGas POLI gázérzékelő esetében a hegyományos és az ólommentes O2 szenzor között kb. nettó 15.000Ft, ami egy 200-800ezer forintos készülék esetében nem nagy tétel. Az ára kb. 35%-al magasabb, de az élettartama 50%-al. Szerintem megéri :) Kérje ön is az ajánlatot ólommentes szenzorral!

Gyanús marketing fogás ez, mi az átverés? A teljeskörű tájékoztatás érdekében említést kell tenni 2 kisebb hátrányról, ami szélsőséges esetben nagyobb hátrány is lehet:

Az ólommentes oxigén szenzorok úgynevezett "biased sensors", amik a készülék kikapcsolt állapotában is vesznek fel energiát a szenzor stabilan tartásához, ezáltal merítve az akkumulátorunkat.

Ha teljesen lemerül az akkumulátor, akkor egy újbóli indítás esetén hosszabb időre van szükségük, hogy elérjék a stabil állapotot.

Ez akkor hátrányos, ha csak nagyon ritkán van szükség a gázérzékelőre vagy nincs arra lehetőség, hogy 2 hetente/havonta feltöltsük a műszerünket.

Tehát ezek mérlegelésével válasszunk a hagyományos vagy az ólommentes oxigénszenzorok közül. Ha segítségre van szüksége a kiválasztásban, keressen minket, hogy a legszélesebb választékunkból megtaláljuk az Ön igényeinek legjobban megfelelő készüléket.

 Az ólommentes oxigén szenzorok a következő készülékekhez érhető el: WatchGas POLI , WatchGas UNI és VentisPro5.

További hírek